Канал Рідо: найбільша у світі ковзанка

Посеред спекотного літа так хочеться чогось холодненького. Ну, якщо не має можливості відчути на власній шкірі свіжий морозець, то, принаймі, можна згадати новорічно-різдвяні свята.

Яких тільки розваг не вигадують в Новий Рік, щоб по-справжньому відчути радість свята. А от жителі канадської столиці Оттави – справжі щасливчики, адже центральний канал міста в ці зимові дні перетворюється на гігантську ковзанку. Тисячі людей в цей час виходять на вулицю, щоб насолодитися можливістю вдосталь покататися на ковзанах, і просто від душі повеселитися!

Хочете приєднатися до цієї веселої компанії? Є чудовий варіант - здобувати середню освіту в одній з престижних столичних шкіл, чи в інших містах цієї країни. Про всі переваги навчання в канадських школах можна дізнатись тут http://karandash.ua/school-education/canada/, лише хочеться зазаначити, що  освіта в Канаді - це дуже престижно і перспективно!



Канал Рідо був побудований в 1832 році, він з’єднує Оттаву і Кінгстон. Будівельники проектували його на випадок можливої війни з США, і Рідо став однією з перших водоймищ подібного типу, розрахованих на проходження парових суден. Сьогодні канал визнаний одним з найстаріших в Північній Америці, взимку він утворює каток протяжністю 7,8 км Щодня сюди приходить більше 20 тисяч туристів.

Щорічно в Оттаві проходить фестиваль Winterlude. Звичайно ж, головні гуляння проходять на каналі Рідо. З’являються десятки кіосків, в яких замерзлі, але щасливі відпочиваючі можуть відігрітися теплим смачним супом, спробувати вишуканий гарячий шоколад та інші солодощі, а також традиційну канадську випічку BeaverTails.

Приготування ковзанки починаються в середині жовтня. В кінці сезону рівень води осушують в каналі до потрібного показника і дозволяють йому замерзнути природним шляхом. Коли лід буде достатньо міцним, сніг прибирають, щоб добитися ідеально рівної поверхні.



Зазвичай каток працює з середини січня до середини лютого, якщо погода залишається холодною, то навіть до березня. Найдовшим сезоном виявилася зима 1971-1972 років, тоді кататися на Рідо можна було цілих 90 днів (до речі, в цей рік каток був офіційно відкритий для катання).

Цікаво, що площа ковзанки дорівнює 90 олімпійським полів для хокею. Таким чином, Рідо визнаний найбільшим у світі ковзанкою, що замерзає в природних умовах!

А ось так мальовничо канал виглядає в теплу пору.