Superbook перетворить смартфон в ноутбук

Сучасні смартфони відрізняються досить високою продуктивністю. Особливо це стосується флагманських моделей. По своїй продуктивності вони вже здатні позмагатися з деякими нетбуками. Саме з цієї причини деякі виробники вирішили створити для смартфонів спеціальні док-станції, що перетворюють мобільні пристрої компактні системні блоки.

Варто зазначити, що ідея ця не нова. Зокрема, у 2011 році світ побачив смартфон Motorola Atrix 2 з док-станцією, яка перетворювала його в 10-дюймовий нетбук. У 2012 році був випущений Asus PadFone, у вересні цього року очікується вихід гаджету HP Elite x3.

Однак автори незвичайного пристрою під назвою Superbook пішли ще далі. Фактично вони створили ноутбук без “начинки”, до якого користувачі можуть підключити свій Android-смартфон. Останній і буде виконувати всі необхідні обчислення.

А тим часом в інтернет--магазині iloveapple ви зможете придбати чохли для AIRPODS 2, та безліч інших корисних мобільних аксесуарів для пристроїв APPLE. 

Superbook являє собою оболонку у вигляді лептопа з повноцінною клавіатурою і трекпадом. Він обладнаний 11,6-дюймовим дисплеєм і акумулятором, що забезпечує до 8 годин автономної роботи. Причому від батареї ноутбука може заряджатися і підключений смартфон.

Для роботи Superbook користувачам потрібно буде встановити на мобільний пристрій додаток під назвою Andronium. Він дозволить запускати Chrome, Gmail, Microsoft Office, Facebook і безліч інших основних додатків з Google Play в звичному десктопному інтерфейсі з підтримкою багатозадачності. Також Superbook дозволить вам працювати з декількома вікнами одночасно.

Крім клавіатури Superbook пропонує сенсорну панель з підтримкою декількох дотиків одночасно.

Як вже було сказано вище, Superbook не має власного “заліза”, тому за всі обчислення й обробку графіки буде відповідати смартфон. Звідси випливає головний мінус розробки - не кожен апарат зможе забезпечити належну роботу системи на великому екрані.

Для реалізації проекту Superbook наприкінці минулого місяця було організовано збір коштів на відомому сервісі колективного фінансування Kickstarter, і на теперішній день вже зібрано понад 1 800 000 доларів. Зацікавлені користувачі зможуть попередньо замовити новинку за $99.