Унікальна концепція торгового центру MyZeil

Прекрасний приклад сучасної архітектури знаходиться у Франкфурті-на-Майні (Німеччина). Ця футуристична будівля приваблює всіх своїм хвилеподібним скляним фасадом з отвором, що нагадує гігантську воронку, яка ніби «засмоктує» відвідувачів всередину.

У назві німецького міста Франкфурта згадку про річка часто опускають. Однак саме її образ втілили у склі та металі архітектори Studio Fuksas на найбільшій торговельній вулиці Zeil.



Архітектура за твердженням відомого японського дизайнера Фуксасамі — це вода, що застигла в склі. Те, що Майн — головне джерело натхнення, відчувається навіть у назві торгівелного центру MyZeil, і неординарна пластика конструктивного каркасу — не що інше, як спроба зафіксувати рух водних потоків. Поверхня покрівельної оболонки, в якій скляні панелі чергуються з металевими, буквально «вирує», і цей ефект лише посилюється, коли потрапляєш всередину і бачиш, як спрямований зверху вниз «струмінь» прорізає наскрізь всі 6 поверхів і йде кудись під землю.



Ще одна «воронка», яка стала чимось на зразок фірмового знака для молла, закручена на головному фасаді з боку торгової і галасливої Zeil. Напрям «завихрення» розраховано так, щоб перехожі заглядали у звабливу «безодню», — і бачили в ній небо.

Всередині ж усе працює рівно навпаки: через «воронки» на даху і фасаді сонячне світло проникає з вулиці всередину, не лише не “плутаючись” в вибагливих вигинах конструкцій, але і з розрахованою точністю охоплюючи максимальну площу приміщень на всіх рівнях будівлі.



З цією метою велика частина не тільки фасадного, але і покрівельного покриття — це скло, яке з потенційно вразливої частини конструкції вже давно перетворилося в саму що ні на є надійну її складову, подібну звичайній стіні. Таке скло, як Stopray Vision-50T від AGC, — одночасно енергозберігаюче та сонцезахисне, яке формує всередині будівлі оптимальний мікроклімат і дозволяє істотно заощаджувати на системах кондиціонування.



Правда, у випадку з MyZeil використання скла обумовлено не лише утилітарними цілями: завдяки йому торговельний центр перетворюється в справжній видовищний атракціон з усіх точок зору — причому як усередині будівлі, так і зовні.

Якщо вам потрібно вигідно придбати житлову, чи виробничо-комерційну нерухомість, або земельну ділянку, раджу скористатися сервісом https://hotlisting.ua/. Завдяки зручній системуі пошуку ви швидко і без посередників знайдете потрібний об’єкт як у Києві, так і в інших містах України.