Як правильно доглядати за пластиковими вікнами?

Пластикові вікна стали такими популярними завдяки своїй надійності та невибагливості: з них не дме, їх не треба заклеювати на зиму, вони не деренчить і не пускають всередину квартири запахи, пил і шум з вулиці.

А ще Їх не треба фарбувати кожні 2 – 3 роки, як дерев’яні, їх легко мити, і взагалі, вони здаються вічними. І це не далеко від правди, особливо, якщо йдеться про  вироби компанії Добрі Вікна, але навіть вони потребують правильного догляду.

Жінки знають безліч способів, як почистити вікна підручними засобами. У хід йдуть лимон, оцет, нашатирний спирт - ці рецепти дісталися нам ще від бабусь. Але часи змінилися, старих дерев’яних вікон майже не залишилося, а на зміну їм прийшли склопакети. Догляд за ними менш трудомісткий, але теж має свої особливості.

Для догляду за пластиковою рамою можна придбати спеціальний миючий засіб, а можна обійтися й звичайним мильним розчином. Розчин нанесіть на м’яку тканину і протріть раму по периметру. Так ви позбавитесь пилу і бруду, але з’явиться мильна плівка. Її легко видалити, протерши профіль чистою вологою тканиною.

Важливо! Не використовуйте для очищення пластикових рам порошки і засоби з абразивним компонентами, а також жорсткі мочалки. На профілі утворюються подряпини і він швидко потьмяніє.

Гумові вставки-ущільнювачі, які розташовуються по всьому периметру профілю і стулок, відповідають за герметичність, а також шумо - і теплоізоляцію. При неправильному догляді вони можуть потріскатися. Тому потрібно в міру необхідності протирати їх ганчірочкою з мильним розчином, а потім обов’язково витирати насухо. На чистий гумовий ущільнювач можна нанести трохи силіконового мастила або аптечного гліцерину. Чистою тканиною змастити всі гумки і розтерти. Змащування достатньо проводити раз на рік.

Важливо! Гумові ущільнювачі бояться кислоти, лугів і абразивів, адже під їх впливом матеріал руйнується.

Також необхідно вчасно видаляти бруд з дренажних отворів, які розташовані в нижній частині профілю. Несвоєчасна очистка загрожує засміченням водовідливних каналів вікна. В результаті волога буде накопичуватися всередині профілю.

Необхідно приділяти увагу і фурнітурі рами. Щоб вікно і далі добре функціонувало, потрібно змащувати всю фурнітуру 1-2 рази в рік спеціальним засобом або машинним маслом.

Важливо! Вибирайте мастило для фурнітури без кислот і смол у складі, вони руйнують антикорозійне покриття.

І ще одна корисна порада: регулярно провітрюйте приміщення, щоб уникнути утворення конденсату на склопакетах.