Flower Tower: Унікальна квіткова вежа в Парижі

Париж може похвалитися новою пам'яткою: за проектом відомого архітектора Едуарда Франсуа нещодавно збудовано унікальний житловий будинок, засаджений бамбуком з усіх боків. Актуальний напрямок біодизайну у своєму апогеї!

Бамбук тут росте в горщиках, розставлених по периметру будинку. У кожній квартирі бамбук видно з вікон кухні, вітальні та спальні. Спеціально для ледачих зазначимо, що архітектор продумав автоматичну систему поливу рослин, так що гігантським снопом сіна цей будинок стане нескоро.


Найкращий дизайнер 2011 року, один з найбільш відомих прихильників «зеленої» архітектури Едуард Франсуа народився в 1957 році в Парижі. Заснував власне бюро в 1998 році. Вся його діяльність сфокусована на питаннях переробки і вторинного використання, екології та відновлення ресурсів. Його проекти мінімізують вплив на навколишнє середовище. Так само він активно досліджує можливості використання флори для зменшення енергоспоживання будівлі.

Крім архітектури, він успішно займається ландшафтним і графічним дизайном. У минулому році Франсуа був обраний міжнародним членом Королівського інституту британських архітекторів (RIBA). В даний час працює над кількома еко-проектами. Зокрема, будує в Парижі 50-метровий хмарочос і на прохання корпорації LVMH перетворює паризький торговий цент La Samaritaine в люксовий готель.



Едуард Франсуа — архітектор зі світовим ім’ям. Став відомий, коли в 1970 році за його проектом в Парижі було збудовано жит%