Оригінальна керамічна плитка «Green pockets» від Maruja Fuentes

Керамічна плитка зазвичай має форму правильного прямокутника або квадрата. Поверхня цього матеріалу, як правило, рівна і гладка, у деяких випадках з рифленими малюнками. Такий підхід вважаєте нудним? Тоді пора подивитися на ось цю незвичайну плитку з винятковим дизайном, і незвичним функціоналом.

Особисто мені здається, що дизайнери, котрі створюють керамічну плитку для оздоблення стін чи підлоги, справжні подвижники. Здавалося б, що ще можна придумати нового, якщо, звичайно, говорити не про колірну гамму або імітацію тих чи інших матеріалів? Але де там! Кожен рік з’являється безліч дуже цікавих, оригінальних робіт.

А ось проект ще молодої пуерторіканської дизайнерки Маруйї Фуентес (Maruja Fuentes) заслуговує окремої уваги.



Мені дуже сподобалася її нова колекція «Зелені кишеньки» («Green pockets»). Ідея проста і дуже мила. Думаю, все чудово видно на фотографіях. Хочеться відзначити, що матеріалом для її роботи стала в основному вторинна сировину (основний масив плиток зроблений з переробленого пластику, а от самі кишеньки — керамічні).

А крім того, “вбудовані” в стіну горщики з рослинами не тільки створюють ілюзію, ніби квіти ростуть безпосередньо зсередини, але і завдяки своїй формі можуть з’єднуватися, створюючи тим самим різні композиції залежно від посадженої рослинності. Чудова альтернатива класичній керамічній плитці!

Можна також зауважити, що такі “кишеньки” стануть доречними для власників домашніх тварин, наприклад котів, які завжди проявляють інтерес до квітів на підвіконні. Використовуючи “кишеньки” ви не тільки захистите рослини від неминучої загибелі від лап пухнастих улюбленців, але і значно заощадите простір. Одна з варіацій на тему використання цих лусочок: можна розмістити їх на стіні кухні і висадити там пряні трави та зелень, а керамічна плитка ідеально впишеться в кухонний інтер’єр. Стильно, функціонально, практично геніально!

Ця колекція була продемонстрована на недавно минулій одній з найпрестижніших у світі меблевій виставці Milan Furniture Fair. Саме завдяки їй Maruja Fuentes стала лауреатом поважної премії reddot Design Award.