“Магічні” конвеєри Intralox

Компанія Intralox налагодила випуск так званих всеспрямованих конвеєрів, що складаються з безлічі маленьких роликів. Завдяки правильному налаштуванні системи, коробки на конвеєрах можу сортуватися, ділитися, об'єднуватися і так далі в залежності від того, як запрограмувати машину. Виглядає процес роботи такого "розумного" конвеєра як справжня магія!

Як відомо, практично будь-якому інтернет-магазину, що торгує великим асортиментом товарів, необхідний склад. І чим більший магазин, тим більше складського простору йому потрібно. Щоб прискорити комплектацію замовлень на складі і уникнути при цьому помилок, багато компаній відмовляються від ручної праці на користь автоматизації, розгортаючи спеціальні інноваційні конвеєрні системи.

Компанія Intralox – аж ніяк не новачок на ринку обладнання для заводів і складів. Але після безперервного виготовлення звичайних конвеєрних стрічок протягом тривалого часу інженери цієї фірми відчули, що настав час зробити революцію на ринку цих потрібних машин, які можуть переміщувати коробки та інші предмети без допомоги людини. Так з’явилася інноваційна конвеєрна стрічка, яка докорінно відрізняється від усього, що було до неї.

Замість використання стандартної смуги міцного матеріалу для переміщення вантажів розробники нової системи вирішили взяти на озброєння покращений варіант, доповнивши конвеєрну стрічку невеликими обертовими колесами. Це дозволило ефективніше контролювати переміщення вантажів.

Як працює ця система? Справа у тому, що кожне коліщатко цього конвеєра контролюється індивідуально за допомогою комп’ютера, підключеного до системи, яка розпізнає об’єкти і визначає, куди їх слід направити.

До речі, у Західній Сахарі діє гігантський стрічковий конвеєр, його довжина становить без малого 98 кілометрів, що на даний момент є світовим рекордом. В годину така стрічка переміщує близько 2000 тонн мінеральної породи. Цей найбільший у світі конвеєр (його видно навіть з космосу!) призначений для транспортування фосфату з шахт в портове місто Ель-Аюн, звідки вантажні судна перевозять фосфати, які застосовуються для виробництва різних добрив, в різні країни.