Дивовижний бар-баобаб “Sunland Baobab”

Божевільна, на перший погляд, ідея двадцять років тому прийшла в голову голландцям Дугу і Хітер ван Хеєрденс. Вони купили ділянку землі в ПАР, в провінції Лімпопо, в передгір'ях заповідника Моджаджи Цикад. На момент покупки тут не було ні світла, ні води, але відчайдушну сімейну пару це не зупинило, адже головною їх метою був величезний стародавній баобаб, який дістався їм разом з ділянкою.

Баобабу, згідно з результатами вуглецевого аналізу, вже більше шести тисяч років, і він продовжує рости і розвиватися. Висота дерева складає 22 метри, а діаметр стовбура - 47 метрів. Уявіть собі його розміри більш наочно: щоб обхопити дерево руками, знадобиться 40 дорослих людей. Це найбільше дерево в Африці і одне з найдревніших у світі. Складно переоцінити, скільки праці було вкладено у створення ферми Sunland, але результат на лице: тисячі авокадо, пальм і мангових дерев, телефон, кілька бунгало і басейни - просто райський куточок!



А що з баобабом? Він стоїть на місці і чудово себе почуває, сім’я доглядає за ним, а баобаб відповідає вдячністю і служить... баром, який облаштований прямо всередині його стовбура.



Вся справа в тому, що коли баобаб досягає солідного віку в тисячу років, всередині його стовбура утворюється природна порожнина, що свідчить про його старість. Тому не варто переживати про здоров’я дерева: ніхто його зсередини не руйнував і не видовблював приміщення для бару. Все, що потрібно було зробити Хеєрденсам для звільнення внутрішнього простору - це очистити дупло від компосту.

Біля входу в незвичайний бар висить ліхтар і дзвін. Внутрішнє оздоблення не відрізняється особливим блиском, але помпезність тут було б і зовсім ні до чого. Зате не завадили б хороші барні стільці, які можна замовити тут http://decor-group.com.ua/category/barnye-stulya.html. Особливу атмосферу в барі створює саме дерево своїми природними вигинами стін, які у неяскравому світлі виглядають досить загадково і вражаюче. Кілька простих ослонів і столів, барна стійка з злегка обробленої деревини, незмінний дартс і маленький плазмовий телевізор - все, що потрібно, щоб створити затишну обстановку, де всі свої.



Бар-баобаб “Sunland Baobab” з легкістю приймає до п’ятнадцяти відвідувачів одночасно. При бажанні тут може поміститися втричі більше клієнтів, але власники розкішного стародавнього дерева намагаються не завдавати йому зайвих клопотів. У меншому приміщенні обладнаний льох, так що з запасами тут теж повний порядок.

У бару-баобаба є ще одна цікава особливість: саме дерево природним шляхом підтримує в ньому постійну температуру 22 градуси за Цельсієм. Тому тут можна не лише втамувати спрагу прохолодними напоями, але і сховатися від нестерпної спеки.