Як перуанські черниці-рокерши підкорили серце Папи Римського

Черниці з монастиря в Лімі сформували рок-групу. На музичну кар'єру їх сподвиг вдалий виступ перед Папою римським Франциском, який нещодавно відбулвся у місті Хуарес в Мексиці. "Багато хто забуває, що ми теж колись були звичайними людьми, слухали поп - і рок-музику", - кажуть черниці.

http://notatky.com.ua/ua-muzyka/

Талановиті черниці з Перу за досить нетривалий час стали буквально зірками сцени: вони створили власну рок-групу під назвою Siervas з дванадцяти черниць. Глядачі, які приходять на їх концерти, дивуються з того, що в строгих правилах монастиря могли сформуватися такі непересічні музичні таланти.

Siervas, що в перекладі з іспанської означає “служителі”, як назвали свій колектив черниці, вже записали кілька хітів і зняли до них відеоролики. В інтернеті кількість переглядів їх композиції “Вір у Бога” перевалила за 600 тисяч. За словами учасниць групи, їм приходять численні листи зі словами подяки за їхню музику, за те, що вона допомогла в складних життєвих ситуаціях.

Улюблениця публіки - вокалістка групи сестра Моніка. Жінка запевняє, що слухала рок все життя, але тільки недавно знайшла своїх однодумців - кілька черниць, котрі, виявляється, вміли непогано грати на музичних інструментах.



“Ми не знаємо, чи будемо ми коли-небудь ще виступати перед такою численною аудиторією, як під час візиту Папи Франциска, у нас немає якихось певних планів, але ми будемо виступати скрізь, куди направить нас Господь”, - йдеться в одному з відеороликів.

У ньому також повідомляється, що група вже отримала велику кількість запрошень зі всього світу. Зараз Siervas активно гастролюють по Латинській Америці і записують свій другий альбом. Черниці пробують грати на різних музичних інструментів і експериментують з музичними жанрами. Всі гроші, виручені від концертів та продажу альбомів, колектив спрямовує на благодійні цілі.

Це далеко не перший випадок, коли представники різних конфесій беруть в руки музичні інструменти і мікрофон. Такий напрямок в рок-музиці як християнський рок з’явилося ще в 60-х роках минулого століття, а список виконавців, які виступають у цьому жанрі, що сьогодні налічує десятки груп по всьому світу.