У Китаї почав свою роботу роботизований магазин «Wheelys»

Як повідомляє китайська преса, нещодавно в китайському Шанхаї почав свою роботу магазин без використання людської праці. Авторами ідеї роботизованого магазину стали фахівці компанії «Wheelys». В незвичайному магазині продаються готові сніданки, обіди та вечері, а також набори їжі «Wheelys Meal».

Компанія має власні представництва у Швеції та Сполучених Штатах. Варто зазначити, що реалізацію концепції автоматизованого супермаркету команда фахівців «Wheelys» почала на рік раніше, ніж до втілення цієї ідеї приступив монстр американського ринку електронної комерції, компанія «Amazon».

Нагадаємо, що наприкінці минулого року компанія «Amazon» відкрила в Сіетлі перший офлайн магазин, реалізувавши тим самим концепцію роботизованого магазину. У супермаркеті відсутні платіжні термінали та каси, їх роботу виконують «розумні» сканери. Вони зчитують спеціальний код з екрану смартфона покупця, після чого можна брати товар і йти. Грошові кошти на оплату покупок будуть зняті з рахунку автоматично, а покупцеві нададуть чек.

Взагалі, проект «Wheelys» починався з несерйозної ідеї велосипедного кафе. Однак, запропонована концепція стала набирати популярність серед споживачів, і проект став активно розширювати географію своєї присутності. Зараз у компанії досить розвинена мережа в Швеції, де розташований її центральний офіс, а також є представництва в Шанхаї і США. Перші тести роботизованого супермаркету пройшли в Швеції на рік раніше запуску подібного проекту від «Amazon». Проект виявився успішним, тому керівництво компанії прийняло рішення запровадити подібний досвід в Шанхаї.

Використовуючи мобільний додаток, користувачі можуть провести сканування товарів, а потім придбати їх. Компанія спеціалізується на продажу наборів, які дозволяють у стислі терміни приготувати їжу для двох осіб. Інноваційний магазин розташувався на площі 500 квадратних футів.

“Дана система дозволяє позбавити будь-який магазин штатних місць, він працює 24 години на добу і без вихідних. Переваги системи полягають у тому, що на її базі  реалізується повністю функціональна точку продажу, з необхідною базою даних та платіжною системою. В майбутньому ми плануємо зробити функціонал доступним для широкого загалу, і тим самим розширети можливості для підприємництва”, - зазначила співзасновник і гендиректор Wheelys Марія Де Ла Круа.

Если вам требуется функциональный стол для разделки рыбы, а также другое качественное хозяйственное, торговое, пищевое оборудование, обращайтесь в компанию ПРОФИЗДЕЛИЕ.