IKEA запустила власну систему автоматизації освітлення

Найбільші гравці ринку вже представили свої концепції і готові продукти системи «розумного будинку». За даними фахівців, цей сегмент розвивається дуже стрімкими темпами, і в 2025 році її оборот може скласти $29,8 млрд. Варто відзначити, що система розумного будинку вже є у Google і Samsung, працює в цьому напрямку і Apple, але тепер на ринок виходить і IKEA.

Найбільший в світі рітейлер меблів і товарів для дому, нідерландська IKEA, представила нову систему освітлення для “розумного” будинку під торговою маркою Trådfri. Смарт-лампочки рітейлера, як і Philips Hue, засновані на відкритому стандарті бездротового зв’язку ZigBee Light Link, що дозволяє управляти ними за допомогою смартфонів, планшетів і комп’ютерів.

Як пише видання The Verge, IKEA переслідує досить агресивну цінову політику. Зокрема, дві смарт-лампочки Trådfri будуть продаватися за 749 крон, або близько $85,40. Компанія почала продавати Trådfri восени минулого року, але тільки в деяких країнах Європи, а до кінця березня компанія має намір розширити географію продажів.

“Хаб” системи розумного освітлення IKEA підключається до домашнього роутеру Ethernet-кабелю.

Стандартні лампочки Trådfri (в градусах Кельвіна — 2200, 2700 і 4000) “проживуть” близько 25 тисяч годин, обіцяє виробник. Одну лампочку потужність 980 люмен (E27) можна буде купити за 199 крон (близько $22,68), менш потужні — за 149 крон ($16,99).

Поки що систему Trådfri можна придбати тільки на шведському сайті IKEA. В інших країнах світу вона повинна стати доступна з 31 березня.

Крім базових продуктів, в лінійці Trådfri є цікавий регулятор рівня освітлення: щоб зменшити світло, потрібно просто повернути сам пристрій проти годинникової стрілки прямо в руці. По суті, даний регулятор — це дуже спрощений пульт дистанційного управління без кнопок, керований рухами. До речі, світлорегулятор може працювати безпосередньо зі смарт-лампочкою Ikea (без хаба). Вартість комплекту з однієї лампи і регулятора складає 20,5 доларів США.

Надежность, долговечность, изысканная эстетика - все это Люстры интернет-магазин 65watt.com.ua, мы предлагаем самый широкий выбор современных функциональных осветительных приборов по наилучшей в Украине стоимости!