Підбираємо авто тент. Все про розміри, тканини і моделі

Автомобільний тент - це надійний захист вашого авто від яскравих сонячних променів, пилу, бруду і незначних механічних впливів. Багато автолюбителів заощаджують на цій покупці, а потім дивуються, чому автомобіль вже через кілька місяців втратив свій первинний зовнішній вигляд і унікальний блиск.

Чохли для машини вельми популярні і представлені в широкому асортименті. Так, сьогодні можна купити універсальний тент для авто або вибрати тент під свою модель, зробити при виборі акцент на якість матеріалу або ж вибрати щось дешевше. Головне - чітко знати, на які параметри спиратися і не поспішати з покупкою.

Сучасні чохли для автомобілів виконані з якісних матеріалів і здатні ефективно захистити автомобіль при тривалій стоянці в гаражі або на вулиці:

- від пилу і бруду, яка має властивість накопичуватися і буквально в’їдатися в кузов машини;

- опадів - дощу, граду, снігу і вітру;

- яскравих сонячних променів (вкрай негативно позначаються на зовнішньому вигляді автомобіля);

- легких механічних впливів - падіння гілок з дерев, «подорожей» птахів і кішок по кузову, сміття і так далі.

Особливості розмірів

Сучасні чохли можуть бути універсальними, тобто підходити під всі моделі авто (незалежно від розміру) або спеціальними (для конкретної моделі або цілої групи авто). При бажанні можна замовити пошиття тенту виключно для свого «залізного коня», вибравши при цьому найбільш бажаних форму, варіант виконання і матеріал.

Багато автолюбителів чомусь цураються універсальних чохлів, вважаючи їх малоефективними. Насправді ж це лише стереотип. Такі тенти мають безліч переваг - вони доступні за ціною, підходять під будь-яку модель (це дуже стане в нагоді, якщо ви раптом поміняєте автомобіль) і зручні в застосуванні.

Які застосовуються тканини?

При виготовленні сучасних чохлів, як правило, застосовуються тільки якісні матеріали, які не перешкоджають попаданню на кузов бруду і пилу. Головна особливість таких тентів - забезпечення якісної циркуляції повітря. Як наслідок, поверхня автомобіля добре просушується і надійно захищена від корозії.

До найбільш якісних сучасних матеріалів для захисту автомобіля можна віднести Оксфорд і Тарпаулін. Їх особливість полягає в довговічності і надійності. Покриття у цих тканин може бути різним - поліуретановим або полівінілхлоридним (при виборі ви вже виходите з власних цілей). Спеціальна «плівка», як правило, наноситься на зворотну сторону матеріалу.

До основних плюсів згаданих вище тканин можна віднести особливу міцність (розірвати їх практично неможливо), можливість працювати в широкому температурному діапазоні, легкість догляду, зносостійкість, простота догляду і мийки, ефективний захист від ультрафіолетових випромінювань і, що найважливіше для автомобільного тенту - водонепроникність.

Особливості пошиття

При виборі приділяйте особливу увагу пошиттю чохла. Багато автолюбителів дивляться тільки на тканину, але цього мало. Велике значення має якість швів. Останні повинні бути зроблені з подвійним прогином, що дозволяє виключити навіть найменшу ймовірність протікання. Крім цього, подвійний прогин гарантує чохла підвищену міцність і стійкість до механічних впливів. Важлива особливість такого шва - дбайливе ставлення до покриття автомобіля (тобто навіть при зіткненні кузов не дряпається).

Зверніть увагу і на самі нитки. Оптимальний варіант - армовані нитки, виконані з поліестеру. Їх особливість - підвищена зносостійкість і здатність витримувати навіть підвищені навантаження. Ці характеристики особливо важливі в процесі очищення покриття від льоду або сніжної кірки.

Пам’ятайте, що якщо тент на автомобіль пошитий з якісної тканини, з надійним швом і хорошими нитками, то він може прослужити не менше 4-5 сезонів за умови його постійного застосування. Якщо ж використовувати тент час від часу, так його і зовсім може вистачити на все життя.

Если вам требуется надежная защита вашего авто от погодных неурядиц, пили, грязи или от палящего солнца в магазине автоаксессуаров «Все для АвтО» вы найдете качественные тенты разных размеров из нейлона, полипропилена и других материалов.