Німецькі розробники представили перші у світі навушники-комп’ютери

Розробники німецької компанії Bragi представили навушники Dash Pro, що підтримують функції управління рухом голови і синхронного перекладу. Згідно із заявою керівника Bragi Н. Хвііда, зробленому ним в інтерв'ю журналістам видання Wired, розробники компанії переслідували своєю метою створення вушного комп'ютера, здатного "відчувати" користувача. У компанії стверджують, що Dash Pro по суті є першим бездротовим комп'ютером для вух.

До речі, тут ви знайдете великий вибір якісних нувушників та іншої сучасної електроніки і цифрової техніки по доступним цінамю 

Для здійснення синхронного перекладу з іноземних мов інноваційний пристрій використовує додаток iTranslate. Нагадаємо, що скачати його можна абсолютно безкоштовно. Правда, пробний період становить всього 30 днів. Зазначений мобільний додаток підтримує переклад з 40 мов світу - пишуть журналісти TechCrunch.

Управління музичними треками здійснюється за допомогою рухів голови за допомогою 4D-меню. Журналісти Wired відзначають, що з боку це виглядає досить забавно, однак якщо у користувача зайняті обидві руки, то такий спосіб управління треками дуже зручний. На думку Хвііда, в перспективі на зміну звичному сьогодні сенсорному управлінню пристроями прийдуть природні жести і голос.

На одному заряді акумуляторної батареї Dash Pro здатні пропрацювати близько п’яти годин. Втім, ніщо не заважає користувачам заряджати навушники від чохла. Зробити це можна п’ять разів. Таким чином, сукупний ресурс автономної роботи пристрою складає 30 годин. Придбати навушники можна за 329 американських доларів.

У компанії підкреслили, що з часом мають намір впровадити в навушники штучний інтелект з метою збору даних користувача.

Нагадаємо, що кошти на промислове виробництво першого покоління навушників Dash були зібрані розробниками німецької компанії Bragi на краудфандинговій платформі Kickstarter в 2014 році.

На думку аналітиків IDC, протягом наступних п’яти років ринки смарт-навушників і «розумною» одягу будуть розвиватися набагато динамічніше, ніж ринки інших носяться девайсів. Відповідно до їхніх прогнозів смарт-навушники демонструватимуть щорічно 43-відсотковий приріст продажів.