Плюси і мінуси бензинових генераторів

Не рідкість, коли перед власниками дачних ділянок і заміських будинків постає питання про покупку електрогенератора в зв'язку з частими аваріями на лініях електропередач. А оскільки цим аварій кінця краю не видно, то придбання резервного джерела електроживлення цілком себе виправдовує. Якщо не в грошовому вираженні, то хоча б дозволяє зберегти нерви.

Актуальне таке придбання і для любителів риболовлі та активного відпочинку, оскільки розлучатися зі звичним комфортом сучасна людина не хоче навіть в умовах спілкування з дикою природою. Стане в нагоді електрогенератор і ремонтним бригадам для підключення електроінструменту, коли з тих чи інших причин підключення до постійного джерела електроенергії неможливо. Якщо для використання автономного джерела електропостачання в якості основного варто задуматися про придбання дизельного електрогенератора, то в якості резервного в більшості випадків виправданим є саме купівля бензинового агрегату.

Переваги бензинових електрогенераторів

- В силу конструктивних особливостей бензинові генератори мають набагато меншу вагу і менші габаритні розміри в порівнянні з дизельними. Це особливо актуально, якщо доводиться часто використовувати його в різних місцях.

- Ціна на бензинові генератори набагато нижча.

- Рівень шуму, що створюється бензиновим генератором, порівняно невисокий, і не перевищує, як правило, 70 дБ, завдяки конструкції вихлопної труби.

- Технічне обслуговування такого генератора дуже просте і не вимагає спеціальних знань. Головне, не забувати перевіряти рівень масла, і час від часу чистити свічки запалювання від нагару. Для автомобілістів це взагалі є звичною справою (особливо для власників автомобілів з «віком»). Також періодично необхідно чистити сам електрогенератор.

- Запуск бензинового агрегату не викликає труднощів, відбувається вручну або за допомогою стартера.

- Бензинові генератори забезпечують стабільну роботу в широкому діапазоні температур. При експлуатації на відкритому повітрі варто уникати прямого попадання атмосферних опадів.

Недоліки бензинових генераторів

- Мабуть, головним недоліком бензинових генераторів є їх нетривалий час безперебійної роботи в зв’язку з перегрівом. Їх необхідно періодично відключати щоб уникнути виходу з ладу двигуна внутрішнього згоряння.

- Слід пам’ятати, що вартість електроенергії, що виробляється досить висока через високу ціну на бензин. У тому випадку, якщо необхідно підключати трифазне навантаження, використання бензинових генераторів стає невиправданим у зв’язку з великою витратою палива. Тому найчастіше бензинові моделі оснащені однофазним генератором.

- Бензинові генератори мають менший моторесурс в порівнянні з дизельними.

В цілому ж, для нетривалої роботи в якості резервного джерела електропостачання або використанні при будівельних і ремонтних роботах, а також на дачних ділянках, придбання бензинового генератора є цілком виправданим і доцільним.

Щоб експлуатація бензинового генератора була достатньо тривалою, ефективною і безпечною, таке обладнання потребує відповідного догляду. Найкраще цю справу довірити професіоналам, а на сайті ви дізнаєтесь про діяльність компанії “Рем Тех Сервис”, досвідчені майстри якої зможуть гарантувати довгий термін роботи вашого генератора.