Як вибрати “правильне” івент-агентство?

Організація свят та проведення корпоративних заходів - одне з найбільш складних і відповідальних завдань будь-якої компанії. Корпоративна вечірка - це не просто відпочинок і розвага, а прояв корпоративної культури, стилю та іміджу. Цей захід покликаний формувати командний дух колективу, вміння не тільки продуктивно працювати, а й гідно відпочивати разом.

Корпоративне свято це вже не просто банкет. З’явилися фірми, які стверджують, що влаштувати корпоратив - це справжнє мистецтво. І ті, кому потрібен твір цього мистецтва, стають клієнтами популярних нині івент-компаній. Компаній цих чимало, але як знайти ту єдину?

Вибирають по одягу

“Одягом” івент-агентства будемо вважати його офіс. І сайт. Подивіться, як на сайті зібрана і систематизована інформація про підрядників, виконавців, ведучих. Всі необхідні ліцензії, страховки і сертифікати в порядку? Все, як то кажуть, по поличках? Це добре.

Як подає себе агентство? Як оформлені документи, які воно надсилає вам? А як виглядає обладнання, що надається агентством для свята? Ось це той самий “одяг”, за яким зустрічають.

Обов’язково загляньте на сайті в розділ Клієнти. Це найважливіший аксесуар “одягу”. Якщо в цьому розділі знаходяться логотипи відомих компаній, для івент-агентства це плюс. Однак не завжди це означає, що робота з відомими компаніями пройшла успішно і клієнт залишився задоволений івент-агентством. Перевірте.

І особливу увагу приділіть списку замовлень за останні два роки. Якщо в ньому не знаходите назви великих компаній, значить, не так добре йдуть справи у агентства. В івент-бізнесі все залежить від рекомендацій. Якщо одному клієнту щось не сподобалося, про це дізнаються інші потенційні клієнти. І це значить, що як раз таки вони і залишаться потенційними. Агентство, що позитивно зарекомендувало себе, не відчуває нестачі в серйозних замовниках.

Список клієнтів - важлива характеристика. Якщо агентство успішно працює, то 70% його клієнтів повинні носити статус постійних. Це означає, що вони задоволені івент-компанією і готові користуватися її послугами знову і знову. Подивіться, наскільки часто зверталися в агентство ті чи інші компанії. Постійним можна назвати клієнта, який звернувся в івент-компанії не менше трьох разів.

Перш, ніж укладати договір, попросіть, щоб івент-агентство прислало вам список п’яти своїх помилок. Розповідь про п’ять помилки і способи їх усунення, природно. Якщо компанія пам’ятає про свої промах, значить, вона не допустить їх в подальшому. Та й цікаво буде прочитати про те, як же агентство впоралося з проблемою.

Якщо на “одяг” можна подивитися ще до початку співпраці, то на наступні характеристики агентства можна звернути увагу тільки в процесі.

В першу чергу агентство повинне познайомити вас з менеджером, який буде відповідальним за ваше свято. За будь-якого питання ви можете звертатися до нього, у нього повинна бути вся інформація про ваше торжество.

Під час розмови про майбутнє свято, спостерігайте, які питання задає вам менеджер агентства. Ви повинні зрозуміти, наскільки він розуміє, що вам потрібно. Нехай він першим задасть вам питання.

Позитивно характеризує івент-агентство його постійне спілкування з клієнтом. У процесі підготовки свята ведучий менеджер повинен невпинно повідомляти вам про результати, передавати звіти про витрати. А чим ближче свято, тим більше менеджер повинен з вами говорити.

Звіти про підготовку потрібні вам. Завдяки звітам ви будете бачити куди йдуть гроші. Звітність - це необхідний елемент прозорої і чесної роботи.

Грамотний фахівець надасть замовнику розклад заходу по хвилинах. Плюс список тих, хто призначений відповідальним за кожну хвилину. Список не просто імен, але телефонів і навіть адрес. Це необхідно для швидкого вирішення будь-яких питань на майданчику.

Организация праздника – дело хлопотное и ответственное, а посему требует профессионального подхода. На сайте baraban-event.com вы найдете информацию об ивент-агентстве «Барабан», персонал которого на высшем уровне организует свадьбу, юбилей, день рождение, корпоративное мероприятие, презентацию любого формата и масштаба.