Вибір постільної білизни - на що звернути увагу?

Кожен комплект постільної білизни має свій термін служби. Господині бажають, щоб він був якомога довшим, на жаль, мрії не завжди збуваються. Часто після першого ж прання постільна білизна втрачає насичений колір, сідає і не підходить за розміром або ж перекошується. Щоб уникнути цих непорозумінь, потрібно при купівлі комплекту білизни або окремих аксесуарів надавати значення деяким нюансам.

Перш за все, не зайвим буде знати кілька особливостей його виробництва. Сподіваючись на непоінформованість простого покупця, деякі товаровиробники аксесуарів для сну йдуть на хитрощі.

При виготовленні тканин використовують нитки тонші, ніж це потрібно, скорочують їх чисельність на задану площу, а поперечне плетіння замінюють на діагональне. Так вони знижують витрату матеріалу і, природно, собівартість виробів. Часто виробники використовують неякісні барвники. Це призводить до вицвітання білизни, крім того, вона линяє.

Ці махінації, природно, не кращим чином позначаються на властивостях постільної білизни. Воно стає тоненьким, тому швидко зношується, втрачає форму. Які ж основні критерії, яким потрібно приділяти особливу увагу?

Етикетка

По-перше, вона повинна бути якісною, а не квапливо прикріпленою, де нічого не розібрати. По-друге, на ярлику обов’язково повинна бути вказана фірма-виробник, розмір всіх виробів, що входять в набір, склад тканини, краще, якщо вона буде натуральною, а також поради по догляду.

Полотно

Якщо тканина просвічується і має рідку текстуру, значить, вона неякісна. Комплект з такого матеріалу купувати не потрібно, він разлізется після 2-3 прань. В окремих випадках виробник на етикетці вказує щільність переплетення ниток - це відразу викликає довіру. Тканина буде міцнішою і довговічнішою, якщо вона щільна.

Шви

Щоб їх подивитися, білизну потрібно вивернути навиворіт. Її прошивають спеціальним французьким білизняним швом. Коли білизна прострочена не так, та ще й з неоверложеними крайками - її купувати не слід. І ще: вибирайте комплект, зшитий з цільного шматка тканини, щоб на ньому не було швів посередині.

Нитки мають важливе значення. Навіть при наявності якісного матеріалу постільна білизна не прослужить покладеного терміну, якщо буде прошито бракованою ниткою. Вона повинна бути міцною і підібраною в тон виробу.

Білизна повинна видавати запах текстилю. Ніяких сторонніх пахощів!

Яка тканина підходить для пошиття постільних речей

Найбільш дешева тканина - це ситець. Але і білизна, пошита з нього, не кращої якості. Тканина ця недовговічна. Вона вицвітає, стоншується вже після декількох прань.

Бязь є ідеальним матеріалом для пошиття постільної білизни. Вона відносно недорога, але при цьому міцна, зносостійка. Бязева білизна прослужить не один рік.

Дуже приємний на дотик матеріал батист. Він тонкий і легкий. З батисту шиють постільну білизну не для частого використання. Прання на нього впливає не кращим чином. Тканина швидко стоншується, та й коштує комплект досить дорого.

Сатин - це тканина, що відрізняється красою і міцністю. Білизна з такого матеріалу виглядає просто розкішно, але і ціна теж немаленька.

Постільні приналежності з льону - це краса, міцність і м’якість. Така білизна влітку не парить, а взимку не холодить. Мінусом цього матеріалу можна назвати те, що він сильно мнеться. До того ж тканину важко гладити.

Шовк - це найкраща тканина для постільної білизни. Він виглядає розкішно і романтично. Але тут є один нюанс. Всі достоїнства належать тільки натуральному шовку. Найякіснішим вважається японський. Ціна білизни з натурального шовку дуже висока, але економити в цьому випадку не варто. Або купувати дороге, або не купувати зовсім. Постільні приналежності з дешевого шовку доставлять вам, швидше за все, чимало проблем. Ненатуральна тканину - це затягування, скрип, ковзання, неприємні відчуття.

Підходьте до вибору комплекту білизни відповідально. Тільки якісна тканина подарує вам незабутні хвилини насолоди під час сну і відпочинку.

Замовляйте натуральний текстиль на сайті happylen.com. Саме тут ви знайдете чудові якісні ковдри, подушки, матраци, постільну білизну по доступній вартості.