Культову гру Counter-Strike запустили в віртуальній реальності

Нещодавно користувач відеосервісу YouTube, зареєстрований під ніком Crowbcat, опублікував відео, в якому продемонстрував, як могла б виглядати культова гра Counter-Strike у віртуальній реальності.

У Counter-Strike: Global Offensive (найпоширеніша на даний момент версія CS) поки що немає модифікації для VR, тому для того, щоб перенести гру в новий для неї формат, геймер використовував ресурси інших VR-ігор - зокрема , H3VR і Pavlov. 

Якщо ви думаєте, що VR-модифікація CS: GO - це та ж знайома всім гра, але з дещо іншим кутом огляду, то зовсім ні, все набагато цікавіше! У Counter-Strike для віртуальної реальності можна, наприклад, вести вогонь з двох одиниць зброї одночасно, підбирати кинуті гранати (і кидати їх, скажімо, за кут), а також здійснювати інші незвичні для CS речі. 

Концепція Counter-Strike, при цьому, змінюється в самій значній мірі - традиційна кіберспортивного дисципліна перетворюється на щось нове і невпізнанне. Фахівці кажуть, що в майбутніх редакціях гри розробники можуть піти в тому числі і по такому шляху, так що відео від Crowbcat може виявитися пророчим.

До речі, нещодавно улюблена мільйонами гра відзначила черговий свій день народження. 19 червня 1999 року побачила світ перша бета-версія командного шутера Counter-Strike.

Легендарна комп’ютерна гра спочатку розроблялася в якості аматорської модифікації до науково-фантастичної пригоди «Half-Life», і в короткі терміни встигла стати не тільки символом “стрілялки з комп’ютерного клубу”, а й першою асоціацією з будь-якою комп’ютерної грою в жанрі екшн.

Сьогодні графіка класичних Counter-Strike викликає лише посмішку, але, за мірками свого часу, з реалістичністю у гри було все в порядку

Протистояння терористів і спецназівців в Counter-Strike BETA 1.0 проходило виключно за сценарієм “порятунок заручників” - популярні карти, в яких спецназу випадає можливість знешкодити бомбу, з’явилися набагато пізніше. Перестрілки проводилися тільки на картах cs_siege, cs_mansion, cs_wpndepot і cs_prison. Не було в грі і улюбленої фанатами моделей зброї, таких як AK-47, Desert Eagle і навіть ножа, корисного в рукопашному бою. Зате динаміка, зручність стрільби і принципи гри за минулі 16 років збереглися практично в первозданному вигляді.

Нагадаємо, що з дебюту першої Beta до виходу «загальновизнаної класики», Counter-Strike 1.6, пройшло, ні багато ні мало, 4 роки (CS 1.6 вийшов у світ восени 2003 року), а від новітньої версії гри під назвою Global Offensive дебютну версію відокремлює 13 років.

На сайте кс16.рус вы сможете узнать о всех особенностях и преимуществах русской версии Counter-Strike 1.6, а также без проблем скачать ее.