Чотири пари взуття, які точно потрібні дитині на осінь

З настанням осені муки батьків з приводу вибору сезонного взуття стають все відчайдушнішими. Порятунок зазвичай приходить у вигляді порад від бувалих матерів або ж голоси колективного розуму спеціалізованих "мамських" спільнот.

Що стосується загальних рекомендацій по вибору осіннього дитячого взуття, то важливо звернути увагу на те, що малюкам взуття ніколи не купується розмір в розмір. Такі черевики швидко стануть малі, і дитина почне підтискати пальчики. Однак і занадто велике взуття - теж не вихід, погано зафіксована ніжка може травмуватися під час ходьби. Щоб малюку було зручно, а черевики «прожили» з вами весь сезон, запас на момент примірки повинен становити від 1 до 1,5 сантиметрів.

Якщо від примірки малюк категорично відмовляється, то зручніше за все для всіх учасників процесу буде зробити спеціальну модель дитячої ніжки і взяти її з собою замість капризулі. Поставте дитину на листок щільного картону і обведіть ніжку маркером. Виріжте слід і вирушайте за покупками, так ризик не потрапити в розмір знизиться до мінімуму, а настрій від шопінгу наодинці з самою собою злетить до небес.

А тепер приступимо до вибору моделей. Осіння погода, як відомо, може варіюватися від спеки в період бабиного літа до серйозних заморозків зі снігом вже в жовтні, так що однією парою демісезонного взуття обійтися точно не вийде. Оптимальний набір складається з 3-4 варіантів, кожен з яких задовольняє різні погодні умови.

Комплект 1: кросівки

У теплу і суху пору найзручніший, а тому і найпопулярніший вид взуття - кросівки. Для активного носіння вибирайте моделі з «дихаючими» вставками, але не отворами, в них ваша дитина начерпне води з першої ж навіть найдрібнішої калюжки. Спортивний або класичний варіант - вибирайте самі, але обов’язково зверніть увагу на застібку: краще, щоб це були липучка або блискавка, а не шнурки. Одягти таке взуття самостійно малюк зможе швидше і простіше.

Комплект 2: гумові чоботи

Скільки б розмов з ортопедичним ухилом не велося на тему шкоди гумових чобіт для дитячих ніжок, а користь від них незаперечна: ну в чому ще енергійна трилітка зможе скакати по калюжах і бігати під дощем? При виборі чобітків зверніть увагу на товщину підошви і якість склейки швів. Відверту халтуру брати не варто, навіть якщо ви розраховуєте поносити взуття всього один сезон. Маркером добротності може послужити устілка - вона повинна бути з натурального матеріалу.

Комплект 3: черевики

У суху, але прохолодну погоду ідеальним рішенням будуть шкіряні черевики з утеплювачем. Вирушаючи за покупкою, пам’ятайте, що особливу увагу звернути потрібно на підошву: вона повинна бути ребристою, гнучкою і неслизькою. Сам черевик повинен бути зручним для одягання, а значить, знову ніяких шнурків. Примірявши обновку на дитину. попросіть її пройтися, в новому взутті у малюка не повинно бути ніяких істотних змін в ході.

Комплект 4: мембранне взуття

Нарешті, останній етап перед остаточним переселенням в зимове взуття - це варіант, розрахований на вогку погоду і сльоту, яка зазвичай очікує нас в кінці листопада. Матусі з різних міст і навіть країн сходяться на думці, що кращого винаходу, ніж мембранне взуття, для цієї пори року ще не придумали. Звичайно, в глибоку калюжу в мембрані не залізеш, але розмерзлу снігову кашу вона витримує блискуче. Завдяки особливостям матеріалу ніжка не потіє і не мерзне, а якщо прикупити спеціальні шкарпетки з флісу, то можна носити черевики і взимку.

До дитячого одягу і взуття повинні висуватися особливі вимоги якості і комфорту, адже від цього багато в чому залежить нормальний фізичний розвиток малюка. Тому, щоби не спокушатися на дешеві низькопробні вироби невідомого походження, завітайте до інтернет-магазину https://kidshoes.ua/, саме тут представлені чудові брендові колекції для дітей до 16-18 років.