Xiaomi починає продажі електромобіля Mi Car в Україні

Останні пару років Україна переживає справжній бум електромобілів, продажі яких ростуть на десятки відсотків в рік. До кінця цього року, і в наступному в нашій країні очікується офіційне поява відразу декількох моделей автомобілів з електричним двигуном. Випередити всіх конкурентів вирішила китайська Xiaomi, почавши продажу свого автомобіля з передбачуваною і простою назвою Mi Car.

У компанії не приховують, що при розробці свого першого електромобіля дизайнери надихалися легендарним автомобілем De Lorean DMC-12, який отримав популярність після виходу фільму «Назад в майбутнє». Як і оригінальна модель De Lorean, основою нового автомобіля став рамний кузов з композиту, всередині якого знаходиться силова установка потужністю 120 кВт (160 к.с.)

Mi Car здатний розвивати швидкість до 180 кілометрів на годину (перші 100 км набирає за 8.8 секунди). Всередині автомобіля встановлений акумулятор вагою 290 кг, що складається з 256 секцій. Запас ходу складає 250-300 кілометрів. Для зарядки використовується кабель живлення 220 вольт, причому у автомобіля два зарядних гнізда ззаду, замаскованих під вихлопні труби.

Перші в продажу з’являться двомісні моделі Mi Car, у другій половині року планується почати поставки моделей з двома рядами сидінь, розраховані на 5 місць. Ціни починаються від 9 999 доларів США (за курсом НБУ на день платежу). Всі автомобілі, само собою, комплектуються зарядними пристроями, зарядними кабелями, пауербанками і відеореєстраторами Xiaomi. Перші 10 покупців отримають в подарунок флагманську модель смартфона Xiaomi Mi6 .

У перший рік Xiaomi планує продати в Україні 1000 моделей свого електромобіля, і звертає увагу на те, що в Китаї продажі Xiaomi Mi Car обійшли (в штуках) продажу Tesla Model X з аналогічним дизайном дверей типу «крило чайки». Варто відзначити, що Україна стала однією з перших 10 країн, де з’явилися електромобілі Xiaomi.

Цікаво, що раніше під брендом Mi Car відомий китайський виробник електроніки випускав побутові очищувачі повітря. Свій перший очищувач повітря компанія Xiaomi представила в кінці 2014 року. За минулий час вона встигла оновити модель, а тепер анонсувала ще одну, але вже не для домашнього використання, а для автомобілів.

Якщо у вашого авто проблеми з рульовим управлінням, звертайтесь до досвідчених майстрів СТО “Гур Сервис”. На сайті http://nasosy-reyki.com.ua/ ви дізнаєтесь як відбувається комплексна діагностика, ремонт окремих вузлів і частин, оптимальний підбір всіх необхідних комплектуючих з урахуванням особливості конкретної моделі.