Чай Пуер - дещо більше, ніж просто напій

Легендарний чай пуер - елітний напій родом з Китаю, який має унікальну технологію виробництва. Він - як дороге вино, що цінується в залежності від витримки. Технологія виробництва полягає в тому, щоб дати чайному листу постаріти.

У сучасному чайному виробництві використовують два способи старіння:

- природний;

- штучний.

При природному старінню чай витримується близько 3-15 років, при штучному - 30-90 днів. Пуери, для виробництва яких використовується перший спосіб - це елітні напої, вартість яких набагато вища пуерів, отриманих за допомогою штучного старіння чайного листа. Згодом його склад поліпшується, тому, якщо ви збираєтеся купити чай в інтернет магазині, враховуйте цю особливість.

На сьогоднійшній день чай пуер продається в розсипному або спресованому вигляді, за рахунок чого кожен може вибрати для себе найбільш підходящий варіант. Це один з найпопулярніших чайних напоїв в світі. Сьогодні його можна знайти в спеціалізованих чайних лавках, і побалувати себе оригінальним напоєм з масою корисних властивостей.

Особливості чаю пуер

Це напій з оригінальним смаком і яскравим ароматом. Суха заварка має темно-коричневий відтінок, а свіжозаварений напій зазвичай характеризується насиченим бордовим або навіть темно-коричневим кольором (в залежності від міцності).

Смак пуеру досить насичений, але напій не має гіркоти, властивої звичайним чорним чаям. Залежно від сорту, в смаку переважають горіхово-деревні ноти. Після чаювання часто відчувається приємний присмак сухофруктів.

Головна відмінність китайського пуеру від звичайних чорних чаїв полягає в технології виробництва, а саме, в ступені окислення чайного листа. У чаї пуер листя окислюються на 80%, за рахунок чого напій має оригінальний смак і є джерелом вітамінів і антиоксидантів.

Чай пуер на сторожі вашого здоров’я

Користь напою доведена шанованими докторами народної медицини. Справа в тому, що, завдяки використанню унікальної технології виробництва, в ньому зберігається максимальна кількість корисних речовин, які надають потужний профілактичний, лікувальний і відновлювальний ефект щодо таких захворювань:

- артеріальна гіпертензія;

- хвороби шлунка і кишечника;

- отруєння різної етіології;

- тромбофлебіт;

- інфаркт;

- інсульт;

- ожиріння.

Незважаючи на низький вміст кофеїну, чай пуер є прекрасним тонізуючим засобом, який застосовується в народній медицині проти стресів і депресій. Такий ефект роблять природні антиоксиданти, які прекрасно очищають організм від токсинів і оновлюють його зсередини.

Пуер - це чай з доведеною ефективністю проти атонічних запорів, які виникають через слабкість гладкої мускулатури. Тривале вживання китайського напою стимулює моторику і перистальтику, за рахунок чого значно полегшується процес перетравлення їжі.

Особливості заварювання пуеру

Оригінальний смак і лікувальний ефект можливо відчути тільки за умови правильного приготування напою. Щоб його заварити, візьміть трохи сухої заварки і залийте їх водою, нагрітою до 95 градусів (приблизно 8 грам сухої заварки на 300 грам води). Щоб зберегти максимум вітамінів, використовуйте для заварювання посуд з глини або порцеляни.

Чай пуер особливо смачний, якщо його пити з молоком. Для приготування такого напою можна заварити його вищенаведеним способом і додати до заварки тепле молоко в пропорції 1/1. А ось цукор і лимон додавати не рекомендується.