Особливості гідроабразивної різки твердих матеріалів

В даний час для різання металу використовуються різні технології. До них відносяться як класична механообробка за допомогою пил, гільйотин і ножиць, так і термічні методи (киснева, плазмова і лазерна різка). Серед сучасних способів осібно стоїть гидроабразивна обробка металів. Вона полягає в різанні матеріалу надтонким струменем води під високим тиском. Ця технологія поєднує в собі сильні сторони механічних і термічних методів, а також позбавлена ​​багатьох їх недоліків.

Гідроабразивна різка твердих матеріалів - сучасний, якісний і екологічно безпечний спосіб розрізання металевих, скляних, пластикових, кам’яних, керамічних і інших твердих листів, форм і конструкцій ерозійним способом. У процесі різання використовується вода і дрібнодисперсні абразивні речовини (пісок), які через сопло (діаметром 0,1-1 мм) під дуже високим тиском і з величезною швидкістю (1000 м/с) подається на оброблювану поверхню і розрізають її.  На сайті https://metalstyle.in.ua/ ви зможете більше дізнатися про цю технологію, а також замовити послугу гідроабразивної різки.

Процес різання повністю автоматизований, програмне управління дозволяє зробити найбільш точну обробку матеріалу без безпосередньої участі людини, що попереджає можливість похибок і деформацій. Така технологія дозволяє отримати різні форми, вигини, найскладніших контурів. Часто використовується для виготовлення фігурних виробів найхимерніших форм.

Дана операція здійснюється за допомогою спеціального верстата і складається з декількох етапів:

• Вода за допомогою насоса подається в змішувальну камеру.

• Змішування води і абразиву (піску) в камері змішувача.

• Подача суміші через твердосплавне сопло (діаметр 0,1-1 мм) під тиском до 4000 атмосфер зі швидкістю 1000 м/сек на розрізувану поверхню.

• Струмінь гаситься водою, що знаходиться в спеціальному резервуарі.

• Температура обробки не перевищує 90 градусів, що дозволяє уникнути негативних наслідків термічного впливу.

Перевагами гідроабразивної різки є:

• Можливість обробки різноманітних твердих матеріалів (чорні і кольорові метали і сплави, високоміцні леговані сталі (жароміцні, нержавіючі), керамічних матеріалів (плитка, керамограніт), каменів (граніт, мармур та ін.), скла (в тому числі, броньоване , армоване скло, триплекс і склотекстоліт, бетону та залізобетону, седндвіч-конструкцій, композитів.

• Можливість різання декількох шарів (пачкою) без похибок і зрушень (що значно прискорює процес і підвищує продуктивність праці). Товщина оброблюваної поверхні від 0,1 до 300 мм.

• Різку можна починати в будь-якій запрограмованої точці, вона може бути будь-якого контуру, вигину (криві, ламані, прямі). Кутова головка може повертати різальну головку під кутом 60 градусів і в двох площинах, це дозволяє обробляти фаски, криволінійні поверхні. При різці складних форм верстат працює в 5 координатах.

• Зріз не має деформацій, опалин. Не відбувається вигоряння легуючих елементів в легованих металах.

• Це екологічно чистий, пожежо- і вибухобезпечний спосіб, при якому відсутні шкідливі викиди і випаровування.

• Економічний спосіб, при якому мінімізовані втрати матеріалу і присутні високоточні параметри різу.

До недоліків гідроабразивного способу різання відносяться висока вартість абразивних матеріалів, корозія і відносно невисока швидкість різання.