Bentley Bentayga Speed: новий рекордсмен серед позашляховиків

Компанія Bentley презентувала кросовер Bentayga в «гарячій» версії Speed, яку британці назвали найшвидшим в світі серійним позашляховиком. З точки зору максимальної швидкості це дійсно так, адже «Бентлі» тепер на 1 км/год швидший за попереднього рекордсмена Lamborghini Urus!

Прем’єра автомобіля на публіці відбудеться в березні на Женевському автошоу. У компанії вважають форсовану Бентайгу гідним продовжувачем традицій лінійки Speed, яка розвивається вже дванадцять років.

Про підготовку моделі Bentley Bentayga Speed ​​було відомо ще до виходу звичайної Бентайги. І ось багаторічне очікування шанувальників марки винагороджено: модернізований турбодвигун W12 6.0 розвиває 635 к.с. і 900 Н • м проти 608 к.с. на вихідному позашляховику (максимальний крутний момент ідентичний). Розгін з місця до сотні у виконання Speed ​​займає 3,9 с, а максималка новачка дорівнює 306 км / год (у простій Бентайзі W12 - 301 км / год).

Система зміни режимів руху Drive Dynamic має вісім програмами. У «Спорті» настройки підвіски були змінені на більш жорсткі, ніж у звичайної Бентайги. У ньому ж загострені реакції мотора на газ і підвищена чуйність восьмиступінчастого «автомата», а 48-вольта система придушення крену Bentley Dynamic Ride працює енергійніше. Зовні варіант Speed ​​виділяють затемнені фари і ліхтарі, пофарбовані в колір кузова накладки на передній бампер і пороги, великі спліттер і антикрило, оригінальні диски (22 дюйма, три покриття на вибір), темні сітки в решітці радіатора і воздухозаборниках, плюс емблеми Speed. Що тут скажеш, машину дійсно крута, і в автоломбарді avto-lombard за неї би дали серйозні гроші!

Bentayga Speed ​​сам виробник оголосив найшвидшим в світі серійним кросовером, маючи на увазі, очевидно, максимальну швидкість. Дійсно, споріднений 650-сильний Lamborghini Urus розганяється до 305 км / год, правда, обставляє Бентайгу в розгінної динаміці (3,6 с до ста). Штучні проекти зі світу тюнінгу в рахунок не йдуть.

В обробці салону Бентайги вперше з’явилася алькантара (але її за бажанням можна поміняти на шкіру). Взагалі, для версії Speed ​​розроблена своя колірна гамма. Ще тут додана ромбовидна прострочка на кріслах і дверях, металевий напис Speed ​​на передній панелі.

З іншого боку, є ще така неоднозначна модель, як Lister LFP. У неї 679 к.с., 322 км / год і 3,5 секунди з місця до 60 миль / год. По суті LFP є результатом тюнінгу Ягуара F-Pace SVR, але Lister називає себе самостійним виробником, а LFP - найшвидшим в світі серійним кросовером. (Уточнимо, що у стартовій динаміці бензиновим паркетникам складно змагатися з електричними: так, серійна модель Tesla Model X P100D набирає сотню з нуля за 3,1 с, але по максималці в 250 км / год їй в стані топ-кросоверів робити нічого.)