Що подивитися в кіно в квітні: кращі фільми місяця

Новинки кіноіндустрії радують жанровим і сюжетним розмаїттям. У цьому місяці в кіно ми побачимо три фантастичних блокбастера, рімейк класичного фільму жахів, європейське фестивальне кіно і українську драму, яку критики порівнюють з фільмами Девіда Лінча.

«Вулкан»

Прем’єра в Україні 4 квітня

Жанр: драма, комедія

Режисер: Роман Бондарчук

Фільм «Вулкан» в 2018 році прокотився по 13 кінофестивалям, отримав 7 нагород і нарешті добрався до українських кінотеатрів. Він розповідає про перекладача ОБСЄ Лукаса, який відправляється в Херсонську область, на кордон з Кримом. Автомобіль місії ламається, Лукас йде шукати допомогу і пропадає. Так починається дивна подорож, що веде чоловіка через південний степ прямо до нового життя, любові і переоцінці цінностей.

Режисер Роман Бондарчук насамперед відомий українському глядачеві як документаліст. Його «Українські шерифи» в 2016 році висували на «Оскар» як кращий фільм іноземною мовою, а «Диксиленд» був визнаний кращим українським повнометражним фільмом на Одеському МКФ-2017. Цікаво, що «Вулкан» теж замислювався як документальний проект про колоритних жителів Хресонщіни. Але герой і його оточення надихнули команду на створення художнього фільму, який зарубіжні критики встигли порівняти з роботами Девіда Лінча.

До речі, цю, та інші новинки кино 2019 ви найближчим часом зможете побачити на популярному відео сервісі bazukafilm.net.

”Цвинтар домашніх тварин”

Прем’єра в Україні 4 квітня

Жанр: жахи

Режисер: Кевін Колш, Денніс Уідмайер

«Кладовище домашніх тварин» - класичний роман Стівена Кінга, вперше екранізований в 1989 році. На хвилі успіху ремейка «Воно» (2017) продюсери вирішили ще раз оживити спадщину Кінга, але пообіцяли, що навіть знайомство з оригінальною історією не підготує глядачів до майбутнього кошмару. Судячи з високим оцінками зарубіжних критиків, буде по-справжньому страшно і захоплююче.

Дія фільму відбувається в лісистому штаті Мен, споконвічними жителями якого були індіанці. Доктор Луїс Крід (Джейсон Кларк) переїжджає сюди з Бостона з дружиною Рейчел (Емі Сейметц) і двома маленькими дітьми. У лісі біля нового будинку сім’ї знаходиться загадкове поховання, сусідство з яким не просто призведе до трагедії, але також звільнить незбагненне зло.

«Шазам!»

Прем’єра в Україні 4 квітня

Жанр: фантастика, бойовик

Режисер: Девід Ф. Сандберг

Драматизм фільмів «Всесвіту DC» порядком втомив, а безпрецедентний успіх «Аквамена» підтвердив, що медіафраншиза давно пора змінити похмурих пафосних героїв на кого-то більш розслабленого. «Шазам» для цієї мети - ідеальний кандидат.

Головний герой історії - 14-річний Біллі Бетсон (Ашер Енджел). Вигукуючи магічне слово «Шазам!», Він може перетворюватися на дорослого супергероя (Закарі Леві). Як будь-який підліток, він охоче насолоджується богоподобной версією себе, розважаючись зі своїми здібностями. Він може літати, у нього рентгенівський зір, він керує він електрикою. Але поки Шазам відчуває межі своїх можливостей, сили зла в особі доктора Тадеуша Сива (Марк Стронг) не дрімають. Ледве освоївшись у новій ролі, герой вплутується в небезпечну сутичку.

«Хеллбой»

Прем’єра в Україні: 11 апреля

Жанр: фантастика, фентезі, бойовик

Режисер: Ніл Маршалл

Перезапуском знайомих супергеройських франшиз давно нікого не здивуєш: одна лише Людина-павук пережила його два рази. Хеллбой, безумовно, герой не настільки розтиражований, але завдяки майстерній екранізації Гільєрмо Дель Торо, свою аудиторію зібрав. Зовсім скоро ми дізнаємося, чи вдалося Нілу Маршаллу (режисерові епізодів «Ігри престолів», «Ганнібала» і «Миру Дикого Заходу») перевершити свого чудового колегу.

У новому фільмі легендарного супергероя-демона (Девід Харбор) закликають в англійське село, щоб битися з трьома несамовитими гігантами. Там він виявляє Криваву королеву Німуе (Мілла Йовович) - середньовічну відьму і дружину Мерліна, спраглу помститися за зраду минулого. Тепер Хеллбой чекає нелегке завдання: зупинити Німуе і запобігти кінець світу.

”На висоті”

Прем’єра в Україні: 18 апреля

Жанр: драма, фантастика

Режисер: Клер Дені

«На висоті» - науково-фантастичний фільм з Робертом Паттінсоном і Жюльєт Бінош у головних ролях. Клер Дені, яка виступила автором сценарію і режисером, розповідає про групу злочинців, покаранням для яких стала участь в пошуках альтернативного джерела енергії. На космічному кораблі вони відправляються до станції у чорної діри, а керівник місії доктор Дібс (Бінош) проводить на них експерименти, що стосуються репродукції і продовження життя. Станція, тим часом, поступово перетинає горизонт подій і занурюється в чорну діру.

В якості наукового експерта в проекті брав участь французький астрофізик і фахівець з чорних дірок Орельєн Барро, а дизайн космічного корабля для фільму розробив відомий датсько-ісландський художник Олафур Еліассон.