Як вибрати сходи на горище. Поради фахівців компанії EvroKrovlya

Сучасні будинки часто будують в кілька поверхів, верхній з яких - мансардний поверх або горище. При зведенні будинку з горищем власникам треба буде розв'язати питання про те, як підніматися на нього, яку сходи варто встановити.

Зробити це нескладно, адже в даний час на ринку представлено широке різноманіття, і якщо ви шукаєте дійсно якісні, функціональні моделі, які би найкращим чином підійшли до вашого інтер’єру, радимо тут evrokrovlya.com.ua/cherdachnyie-lestnitsyi/ ознайомитись з надійними конструкціями відомих виробників Fakro і Oman, представлених в інтернет-магазині EvroKrovlya.

Взагалі, існує три основних типи горищних сходів, розглянемо їх.

Стаціонарні горищні сходи

Якщо мансарда являє собою опалювальне житлове приміщення, то встановлюється стаціонарна драбина, виготовлена ​​з натурального дерева або металу. При її установці потрібно врахувати якість і дизайн сходів, щоб вони гармонійно вписувалася в інтер’єр, були ергономічними і надійними. Звичайно, ціна на горищні сходи різниться в залежності від матеріалу виготовлення та виробника, завжди можна знайти як дорогі, так і доступні за ціною.

У тому випадку, якщо верхній поверх це типове горище, то краще за все встановити складну або розсувну драбину, яку не видно, але при необхідності може розбиратися / розсуватися і служити за призначенням. Сходи цих двох видів легко розкладаються вручну або завдяки електроприводу.

Якщо на горищі підвищена вологість, найкраще використовувати металеві конструкції оцинковані, щоб сходи не піддавалися корозії. До речі, з цього ж матеріалу фахівці виготовляють металеві ковпаки на паркан або водостоки. Великий плюс при використанні складних і розсувних драбин полягає в тому, що горищні приміщення, де немає опалення, є закритими за допомогою люків щоб уникнути тепловтрат.

Складні горищні сходи

Складні горищні сходи представляють собою конструкцію з 3-4 частин, які при використанні здатні накладатися один на одного, їх можна змінювати по висоті. Популярністю користуються і металеві складні конструкції, які нагадують собою гармошку, їх дизайн зручний тим, що тут передбачені поручні.

Незважаючи на гадану простоту сходів, встановлювати їх повинні все-таки фахівці. Адже не станете ви самі укладати дренажні канали або робити вентиляцію, а запросите майстрів своєї справи. Так і з драбинами: фахівці зроблять точні виміри, порадять вам потрібний тип сходів, а потім з легкістю встановлять їх.

Розсувні горищні сходи

Розсувні горищні сходи зазвичай складаються з двох частин, одна частина кріпиться до люка, а друга може розсуватися вниз завдяки напрямним елементам конструкції. Сходи на горище можуть витримувати навантаження до 250 кг, а кут нахилу зазвичай становить 63-75. Краще, якщо сходи будуть комплектуватися поручнями висотою до 95 см. І звичайно, якщо сходи встановлюється зовні, люк повинен бути забезпечений запірним механізмом.

Як вибрати найрптимальнішу конструкцію

- Визначаємося з висотою. При виборі сходів на горище, необхідно врахувати відстань від стелі до підлоги. Висота сходів, повинна відповідати цій величині. Сучасні сходи, що випускаються компанією FAKRO і Oman, дозволяють коригувати висоту і враховувати особливості приміщення.

- Враховуємо температурний режим. Якщо у вас опалювальне горище і температура повітря така ж, як і в будинку, то можна вибирати будь-які сходи з модельного ряду FAKRO. Якщо ж горище не опалювальний, то краще зупинити свій вибір на моделях з додатковим шаром утеплення кришки люка - FAKRO Thermo, або Oman Termo.