Для Google розробили нову штаб-квартиру, що зливається з оточуючим середовищем. ФОТО

Google оголосив свою пропозицію перепланування чотирьох місць в Mountain View, штат Каліфорнія для будівництва нової штаб-квартири
Переглядів: 643
Замість будівництва стаціонарних конструкцій пропонується впровадження гнучких планувальних та будівельних рушень. | Фо

Розроблений Bjarke Ingels з компанії BIG і Thomas Heatherwick з Heatherwick Studio, розробили з нуля проект офісів нової штаб–квартири для Google, інформують ”Вікна” з посиланням на moesonce.com.


Концепція проста та геніальна: замість будівництва стаціонарних конструкцій пропонується впровадження гнучких планувальних та будівельних рушень.


Місця будуть покриті великими напівпрозорими геодезичними куполами замість стін і стель. Всередині, простір буде заповнено з широким розмаїттям прекрасних модульних блочних конструкцій, які можуть бути легко переставлені та можуть бути багаторазово використані в міру необхідності. Красиві пейзажі, дерева, кафе і велосипедні доріжки будуть повсюди. У спробі відійти від автомобільної-інфраструктура Силіконової долини, Google планує зробити багато територій доступних для громадськості.


”Звичайно, цей проект набагато більший , ніж просто офісні приміщення. Ми також сподіваємося вдихнути нове життя в місцеве оточуюче навколишнє середовище. Ми робимо все від нас залежне, щоб зберегти енергію та компенсувати наше споживання енергії в North Bayshore, тому наша пропозиція передбачає можливість використання відновлюваної енергії”. Сподіваємось, міська рада Mountain View схвалить цей запит і дозволить Google рухатися в майбутнє”, — повідомляють у Google.


Напівпрозорий купол будівлі припіднімається вгору, щоб відвідувачі Green Loop могли пройти через центр будівлі, з кафе та магазинами на нижніх рівнях.


Великі, світлопрозорі огородження стирають кордони між зовнішнім та внутрішнім простором. Ці навіси регулюють клімат, забруднення навколишнього середовища, і звук, звільняючи простір від традиційних архітектурних обмежень, таких як стіни, вікна і дахи. Кафе і магазини на нижніх рівнях з відкритим інтер’єром для прогулянок під навісом. Сонячний навіс виробляє енергію, а також захищає велосипедисти від дощу.


Об’єднана парковка знаходиться нижче будівлі, Після прибуття на територію містечка відвідувачі можуть легко дістатися до решти місць через декілька пішохідних і велосипедних доріжок. Пробки на дорогах зменшаться, а територія буде більш безпечною і більш привабливою для людей.


Співробітники зможуть працювати на відкритому повітрі, на воді чи під деревами. Жителі Mountain View зможуть ходити пішки або їздити вздовж зелених коридорів, поїсти в кафе, відвідати магазини, грати в парках, або працювати в громадських садах.