У лебедів-шипунів у Івано-Франківську з'явилось потомство. ФОТО

Маленьким лебедям уже по три тижні. Самець мужньо патрулює територію.
Раціон лебедів складається переважно з водяних рослин

На "німецькому" озері в Івано-Франківську облашиувалося сімейство лебедів-шипунів, розповідає в соцмережі калушанин, гірський рятувальник Василь Фіцак.

Василь Фіцак "полює" на лебедів. Фото: Валентин Сова

У виводку 6шестеро пташенят, яким вже три тижні. Одне задоволення спостерігати за ними, каже Василь Фіцак:

"Самець мужньо патрулює територію, захищаючи потомство. І, до речі, він закільцьований в Латвії".

Як відомо, шипун легко приживається в неволі і в умовах напіввільного утримання; його часто розводять на водоймах міських парків і садів як декоративного птаха.

Лебідь-шипун перебуває під охороною Директиви ЄС про охорону диких птахів, Бернсько та Боннської конвенцій та Угоди про охорону афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів.