Як живуть пінгвіни і поморники в Антарктиді. ФОТО

У цих двох птахів складні стосунки.
Переглядів: 844
Повернення цього птаха сигналізує про прихід весни

Про це на сторінці у Facebook написав Національний антарктичний науковий центр, інформують "Вікна".

Адже південнополярні поморники (на станції їх кличуть Скуа, від англійської назви) серед іншого харчуються яйцями пінгвінів та маленькими пташенятами. І нерідко, як на цьому фото, чатують, доки гніздо залишиться без нагляду. Водночас пінгвіни намагаються прогнати поморників криками і теж за ними спостерігають.

Плюс стараються не лишати порожні гнізда, висиджуючи яйця по черзі. Попри те, що на фото Скуа здається невеликим, це досить сильний і вправний птах. Довжина його тіла десь півметра, вага — 1-1,5 кг, а розмах крил — до 140 см. Він має гострий клюв і так само гострі, закруглені кігті. Харчується також крилем, рибою, ракоподібними, мертвечиною. Іноді може відбирати корм у бакланів та пінгвінів.

При цьому південнополярний поморник — один з найулюбленіших видів птахів серед полярників. Зазвичай він повертається до району станції аж у середині листопада і "сигналізує": тепер уже точно весна!