Сьогодні можна буде спостерігати повне затемнення Сонця. ТРАНСЛЯЦІЯ

У понеділок, 14 грудня, відбудеться єдине цього року повне сонячне затемнення.
Переглядів: 514
Ілюстрація. В Україні це явище можна буде подивитися лише онлайн.

Зазначається, що затемнення зможуть спостерігати жителі південної частини Тихого і Атлантичного океанів, Чилі та Аргентини. Водночас часткове затемнення буде видно з більш широкої області Тихого океану, Південної Америки і Антарктиди, воно розпочнеться о 08:33 EST (15:33 за Києвом), інформує Укрінформ, з посиланням на сайт "Space.com"..

Повну фаза затемнення вперше буде видно майже за годину — о 9:32 EST (16:32). Ширина місячної тіні на земній поверхні становитиме приблизно 90 кілометрів.

Повне затемнення матиме ширину приблизно 90 кілометрів і має пройти на схід через Чилі і Аргентину.

Максимальне затемнення очікується об 11:13 EST (18:13 за Києвом). Це станеться на північний захід від села і муніципалітету Сьєрра-Колорада в Аргентині.

Повне сонячне затемнення завершить свій хід по Землі о 12:54 EST (19:54 за Києвом). Спостерігати часткове сонячне затемнення земляни зможуть до 13:53 EST (20:53 за київським часом).