Цікаві факти про пінгвінів

Сьогодні в усьому світі відзначають день пінгвінів З цієї нагоди зібрали для вас круті фото цих красунчиків, а також кілька цікавих фактів про Субантарктичних пінгвінів. Саме вони є головними сусідами українських полярників.
Переглядів: 640
Пінгвіни у воді проводять до 80 відсотків свого життя.

Про це на Facebook-сторінці написав Національний антарктичний науковий центр, інформують "Вікна".

Субантарктичні пінгвіни кричать, немов віслюки, саме тому їх ще називають віслюкові. А в нас на станції їх здебільшого кличуть коротким словом дженту — від англійської назви.

"На нашому острові гніздиться дуже багато Субантарктичних пінгвінів (до 4 тис.), тому вони займають всі вільні місця, навіть бетонні основи біля станції. Загалом люблять гніздитися на підвищеннях, зводячи конічні гнізда до 1,5 м висотою", — йдеться в повідомленні.

Дженту вважаються найшвидшими серед всіх пінгвінів: у воді вони можуть розганятися до 36 км/год.

У пошуках криля пірнають на глибину 20-100 метрів (і час від часу вистрибують, немов дельфіни), але можуть занурюватися і на 200 м. У воді проводять до 80% свого життя.

Ці пінгвіни — однолюби, й зазвичай створюють пару на все життя. Навесні наші полярники постійно спостерігають їхні залицяння (шанобливі поклони одне одному), створення родин, побудову гнізд (коли вони навіть б'ються за камінчики), відкладання яєць та, звісно, появу малят.

 Яйця та "новонароджених" малюків батьки висиджують по черзі — один лишається в гнізді, а інший ловить криль в океані. Цим крилем пінгвіни не тільки харчуються самі, а й перший час годують дитинчат.

Історії про те, що полярники перевертають пінгвінів — це міф. Насправді, ці птахи дуже прудкі, й самі можуть не лише перевертатися, а й ковзати по снігу та робити в ньому "труби". Коли ж вони вистрибують з води на сушу, то здатні підкорювати висоту в кілька метрів.