Калуш боргує сотні мільйонів гривень кредиту

7 грудня міська влада отримала лист від Міністерства фінансів з вимогою впродовж двадцяти днів погасити 29 млн гривень, які місто боргує за позикою КП «Водотеплосервіс».

Міська рада в зверненні до нардепів просить про залучення всіх можливих ресурсів для врегулювання проблеми та бере зобов’язання встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги комунального підприємства, які включатимуть інвестиційну складову.

Між тим, саме міська влада значною мірою є відповідальною за ці борги. Насамперед, тому, що впродовж багатьох років ситуацію ігнорували та не приймали рішень, які б дозволили поступово виконувати зобов’язання за кредитом. І саме на Калуській міській раді попередніх скликань лежить відповідність за критичний фінансовий стан комунального підприємства, який сьогодні загрожує кризою для всієї громади.

Цього тижня директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина провів прес-конференцію, головою темою якої став кредит Міжнародного Банку реконструкції та розвитку та проблеми з його погашенням.