Минуле повертається! 7 популярних зараз модних тенденцій 90-х

Через пів року після початку 2022 року стає зрозуміло, що мода 1990-х повертається.

Ті, хто вже жив у десятилітті розквіту Nickelodeon, тамагочі та народження серії про Гаррі Поттера, уже добре знаються на моді, адже вони ще її пам'ятають. А ті, кого ще не було, лишень погляньте довкола – схоже, що все більше людей одягаються так само, як і 30 років тому. 

Ось 7 ретро-тенденцій з 1990-х, що осучаснять ваш гардероб.

Боді з довгими рукавами

Класичні боді стали популярними через комфорт та універсальність – їх можна поєднувати з будь-яким елементом одягу. Чорні боді з довгими рукавами - це фаворити зимових нарядів, а боді з мереживом додають класичного стилю вашому вбранню.

Тому не дивно, що цей елемент гардероба знову повертається з одним винятком, більше не потрібно перейматися тим, аби заправляти блузу чи поправляти светра. 

Влітку можна носити боді з короткими рукавами, але якщо вам хочеться "домашнього затишку", не вагайтеся і вдягайте варіант із довгими рукавами будь-коли.

Топ

Якщо ви пам'ятаєте часи, коли люди телефонували на стаціонарні телефони, а не на WhatsApp, грали в однорукі бандити, а не онлайн казино, та приносили резюме особисто, а не через LinkedIn, тоді ви точно пам'ятаєте топи. 

За допомогою цього популярного літнього вбрання з яскравим гаслом ви можете демонструвати власну талію.

Топи повертаються поволі: спочатку керівництво програми Depop доповіло про різке зростання кількості запитів навесні 2021 року, а потім, на початку 2022 року, констатувало зростання ще на 11%.

Найближчим часом цей елемент гардероба точно не втратить актуальності, адже його часто вдягають такі зірки, як Charli XCX та Олівія Родріго.

Безрозмірні фланелеві сорочки

Усі, хто знайомий зі стилем одягу "грандж", популяризованому членами гурту Nirvana на початку 90-х, знають, що фланелеві сорочки ніколи не втрачали актуальності.

А цього року їхня популярність почала зростати. У колекції Abercrombie & Fitch з'явилося декілька ліній цього елементу одягу різноманітних кольорів для обох статей, що свідчить про його універсальність. Зазвичай, аби показати власну обізнаність ретро-стилем, таку сорочку одягають на футболку під будь-яку модель джинсів чи штанів.

Безрозмірний светр

Якщо вже заговорили про безрозмірні речі, авжеж, безрозмірний светр навряд чи знадобиться спекотного літа, але може стати в нагоді прохолодними вечорами. 

Головне пам'ятати про нього тоді, коли тривалість ночей почне збільшуватися. Зараз у багатьох виробників є багатий вибір різноманітних кольорів, стилів та розмірів. 

Балетки

Цей популярний різновид взуття має 2 переваги – неймовірний комфорт та якість за розумну ціну – вони коштують приблизно 1 000 гривень, а одягнути їх можна й у кіно, і на зустріч із колегами. 

Напевно саме через практичність вони знову повертаються, аби стати ідеальним взуттям у метушливому сьогоденні. За потреби, їх можна легко сховати у валізу, рюкзак та, навіть, сумку. 

Прямі джинси з надвисокою талією

Керівники Abercrombie & Fitch знову повернули до асортименту прямі джинси з надвисокою талією. Такі надкомфортні джинси добре фіксуються над стегнами й не вимагають ременю, хоча гарний ремінь може бути дуже доречним. 

Колір середнього виварювання, напевне, буде найпопулярнішим, адже він пасуватиме будь-якому елементу одягу. У крамницях уже мають бути ці популярні джинси на будь-який смак, від екстракоротких до екстрадовгих. 

У 2022 році ці джинси досягли піку популярності, проте ця тенденція зародилася ще у 2019 році, коли їх одягли Емілі Ратаковскі та Гейлі Бібер.

Сукня-комбінація

Якщо ввести в Google "Кейт Мосс 1990-і", то, напевне, побачите її саме в сукні-комбінації. Ця супер-модель ще 25 років тому знала, як правильно носити цей предмет одягу, а зараз її світлини надихають нове покоління модниць.

Скромна сукня-комбінація мала лише доповнювати ансамбль, зазвичай її носили з офіційною сукнею, але експериментувати з власним стилем почали не тільки колеги Кейт, й ось тепер вона всюди. 

Ріанна та Лора Геррієр продемонстрували власні бачення цього елементу і виробники одягу швидко їх зрозуміли. З огляду на кількість рекомендацій щодо використання сукні-комбінації, у 2022 році вона знову стане головним елементом гардероба.